Hoe kan ik mijn alarmsysteem in- en uitschakelen?

Hoe kan ik mijn alarmsysteem in- en uitschakelen?

Let op! Controleer eerst of u een Perfecta Alarmsysteem heeft. Dit kunt u zien op de sticker die op de centrale is geplakt (meestal te vinden in uw meterkast).

Hoe schakel ik mijn alarmsysteem volledig in via het codebediendeel (dag- of nachtstand)?

Stap 1: Voordat u uw alarmsysteem gaat inschakelen, is het belangrijk dat alle 'zones' in rust zijn. Dit betekent dat er geen ramen/deuren meer openstaan (waar een magneetcontact zit gemonteerd) en dat er geen beweging meer is in de woning.

Stap 2: Voer uw pincode in op het codebediendeel gevolgd door de gewenste inschakeling (nacht of dag). Wilt u bijvoorbeeld de nachtinschakeling inschakelen, voer dan uw code in gevolgd door het maantje. Wilt u de daginschakeling inschakelen, voer dan uw code in gevolgd door het zonnetje of het sleuteltje.

Stap 3: Na de inschakeling zal de uitlooptijd geactiveerd worden. U moet nu binnen een vooraf ingestelde tijd het huis verlaten en de deur op slot doen. Het systeem is nu ingeschakeld. Wanneer u de nachtinschakeling heeft ingesteld, hoeft u de woning uiteraard niet te verlaten.


Hoe schakel ik mijn alarmsysteem volledig uit via het codebediendeel?

Stap 1: Wanneer u de woning betreed bij een daginschakeling, dan zal het systeem de inlooptijd activeren. U moet nu binnen een vooraf ingestelde tijd uw systeem uitschakelen.

Stap 2: Voer uw pincode in op het codebediendeel gevolgd door het kruisje. Het systeem is nu volledig uitgeschakeld.